Kreativno jedro: Simulacije

6. mednarodna konferenca o Informacijski tehnologiji in informacijski družbi ITIS 2014

13.11.2014

To leto je Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu organizirala že 6. mednarodno konferenco ITIS 2014 – International Conference on Information Technologies and Information Society. Konferenca je tokrat potekala v Šmarjeških Toplicah, v Hotelu Šmarjeta, med 5. in 7. novembrom 2014.

Letošnji dogodek je nadaljeval tradicijo odličnih vabljenih predavateljev, ki prihajajo iz univerz University of Oxford, Imperial College London, University of Surrey ter Univerza na Reki. Vsi vabljeni predavatelji so uspešni raziskovalci in delujejo na področjih kompleksnih omrežij, podatkovnih tehnologij, bioinformatike in poslovne informatike. Na konferenci so raziskovalci FIŠ predstavili tudi rezultate, pridobljene v sklopu raziskovalnih projektov na FIŠ, ki potekajo v okviru projekta Kreativno jedro: Siumlacije.

Na konferenci je sodeloval tudi odlični strokovnjak iz ene najuglednejših svetovnih univerz, dr. Taha Yasseri iz Oxford Internet Institute, University of Oxford, ki preučuje področja podatkovnih baz in omrežij. Na konferenci je predstavil članek z naslovom: What we could read from Wikipedia apart from its articles? Conflicts, Power, Fame, and Money. Ostali vabljeni gostje so bili Franjo Cecelja, University of Surrey, Velika Britanija s člankom Ontology engineering: support to industrial processes; Boris Podobnik, University of Rijeka, Hrvaška, s člankom: Network risk and forecasting power in phase-flipping dynamical networks ter Nataša Pržulj, Imperial College London, Velika Britanija, s prispevkom: Mining network data.

Konferenco je obiskal župan Mestne občine Novo mesto g. Gregor Macedoni in izrazil zadovoljstvo, da novomeški akademski prostor gosti mednarodno konferenco, ki v našo regijo prinaša novo znanje in strokovnjake, s katerimi ustvarjamo razvojne projekte.