Kreativno jedro: Simulacije

OKEANA zmagala na IMAGINE CUP 2014!

18.4.2014

Ekipa SQBZY, sestavljena iz študentk Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) in Fakultete za uporabne družbene študije (FUDŠ), je nacionalna zmagovalka IT tekmovanja Imagine Cup v kategoriji World Citizenship. Na slovenskem finalu tekmovanja, ki je potekal 17. 4. 2014 v Mariboru, so študentke Helena Rončević (FUDŠ), Aleksandra Janežič (FIŠ) in Martina Črček (FIŠ) pod mentorstvom izr. prof. dr. Nadje Damij predstavile projekt OKEANA in zmagale. 

Projekt Okeana poteka v sklopu projekta Kreativno jedro: Simulacije. V okviru projekta OKEANA je ekipa razvila informacijski sistem za vizualizacijo podvodnih lokacij (izris podvodnih zemljevidov), ki bo zbiral in ponujal ažurne podatke preko desktop in mobilnih aplikacij. Aplikacija bo uporabna za potapljače in potapljaške centre, kopalce, morske biologe, ribiče. Sistem bo omogočil tudi shranjevanje potapljaških dnevnikov v oblak, večjo dostopnost do podvodnega sveta in podatke o:

Tekmovanje Imagine Cup je največje mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja na katerem sodelujejo študentje višje in visokošolskih inštitucij iz vsega sveta. Zmagovalci slovenskega natečaja so se uvrstili na regionalno tekmovanje, najboljši iz lokalnega finala pa se uvrstijo na svetovni finale, ki se bo julija 2014 odvijal v Seattlu, ZDA. Slovenski izbor Imagine Cup 2014 organizirajo člani Iniciative Start:up Slovenija in Microsoftov inovacijski center skupaj s številnimi nevladnimi organizacijami in podjetji.

Iskrene čestitke in uspešno v naslednjem krogu tekmovanja!